Instituut Cleopatra

Verzorging voor uw schoonheid


Flashxpress Diodelaser laserontharing

Dit  is een veilige manier om haren permanent te verwijderen.
Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologie (diodelaser) met waterkoelingssysteem waardoor de bloedbanen en lymfe beschermd worden tegen verbranding.
Het licht van de Diodelaser heeft een golflengte van 810 nm, conform de wetgeving.
Deze techniek heeft een goed indringend vermogen door de langere golflengte en beschadigt de huid niet. 
Indien gewenst kan er ook steeds een gratis testsessie gebeuren.
                                                                                             Onderaan deze pagina kunt u nog meer uitgebreide info terugvinden.

Omschrijving
 Prijs/beurt
Bovenlip
  € 60
Kin
  € 60
Wenkbrauwen (tussen)
  € 30
Bikini (sliprand)
  € 60
Bikini meer dan sliprand
  € 150
Bikini volledig
  € 180
Oksels
  € 60
Boven- of onderarmen
  € 60
Boven- en onderarmen
  € 100
 Hand- of voetrug
  € 30
Onderbenen + knie
  € 100
Volledige benen
  € 180
Snor heren
  € 60
Hals of nek heren
  € 60
Baard heren
  € 150
Schouders
  € 60
Borst
  € 100
Buik
  € 100
Onderrug
  € 100
Bovenrug
  € 100
Is laserontharing velig ?

Ja! Het Flash Epil toestel werd ontwikkeld door Mohy Group die 9 verschillende keuringen en certificaten behaalden. De laserinstellingen zijn zeer zorgvuldig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls te ontzien. Om de gekoelde kop te bekomen wordt er met 2 verschillende koelingssystemen gewerkt om optimale resultaten te behalen.


Wat gebeurt er na de behandeling ?

Een paar minuten na de behandeling kan in zeldzame gevallen het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit is een reactie van de huid op de hitte van de laser. Deze reactie verdwijnt echter snel. 90% van de behandelde patiënten ervaren dit niet. Na de behandeling wordt er een verkoelende en verzachtende crème aangebracht. Er zijn ook producten die u thuis kunt gebruiken om de behandeling te optimaliseren.


Wie mag een laserbehandeling doen?

In principe kan iedereen laserontharing doen.
Dankzij de “High Power Diode Laser” kunnen we Fototype I tot en met Fototype VI behandelen.

Ook blonde haren kunnen we behandelen. Dit maakt de flash epil uniek en zorgt dat wij ons kunnen onderscheiden van andere lasertoestellen. De diodelaser is zowel op lichte als donkere huidtypes efficiënt. Laserontharing werkt het beste op dik, sterk gepigmenteerd haar (bv. bruin en zwart). Lichte donshaartjes, harde witte, grijze of koperachtige haren zijn moeilijker te behandelen omdat zij weinig of geen pigment bevatten.

Aan de hand van een intakegesprek wordt bepaald of u in aanmerking komt.

Bij onderstaande indicaties zal er evenwel niet behandeld worden:

 • Zwangerschap
 • Epilepsie
 • Recente bruining door zonnebank (2 dagen voordien en 2 dagen nadien geen zonnebank)
 • Ontstekingen/infecties
 • Koorts, kanker of tumoren
 • Personen met chronische herpes (enkel bij behandeling van bovenlip of kin) zullen 1week alvorens het starten van de behandeling een preventieve crème gebruiken (vb. Zovirax).
 • Acute acné huiden
 • Bij gebruik van zelfbruiningscrèmes (hierbij wordt instelling van fototype aangepast)
 • Huiden die behandeld werden met chemische peelings, glycolzuur, CO2-­-medische dermabrasie, ... moeten een tussenpauze ondergaan van 2 tot 3 maanden alvorens het starten van een laserbehandeling.
 • Bij inname van zware vitamine A-preparaten (Roacutan) of cortisone op lange termijn is een laserbehandeling eveneens af te raden.
 • Op plaatsen met permanente make-up/tatoeages (deze zone wordt afgeschermd)
 • Bij gebruik van bloedverdunners (minstens 24u voor een sessie geen bloedverdunners nemen)
 • Overgevoeligheid voor licht/zonneallergie
 • Hypopigmentatie (deze zone wordt afgeschermd)
 • Pacemaker
 • Diabetes (type 1)
 • Tijdens hormoonbehandelingen


Wat mag ik verwachten ?

De behandelmethode door middel van de Diode laser is speciaal ontwikkeld voor alle huidtypen, dus ook voor de donkere tot zeer donkere huid! In tegenstelling tot het licht dat gebruikt wordt bij IPL- behandelingen heeft laserlicht één golflengte, waardoor met een hoger vermogen ook de dieper gelegen haarwortels bereikt kunnen worden. De belangrijkste kenmerken van laserlicht zijn de unieke golflengte van het licht en de concentratie van de energie.

De lasers die gebruikt worden voor definitief ontharen hebben een lichtsoort die geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich onder in het haarzakje bevindt. Er treedt een selectieve verhitting op van de diep in de huid gelegen haarfollikels. In slechts een fractie van een seconde geeft de Diode laser zijn energie af. De korte energieafgifte is net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien. Door een uniek koelsysteem in de behandelkop van de Diode laser wordt de huid extra beschermd tijdens het vrijkomen van de Diode laserenergie.

Het haar groeit in 3 verschillende fases:
• De anagene fase
• De katagene fase
• De telogene fase

De anagene fase is de groeifase. Tijdens de katagenefase komen haargroei en pigmentvorming tot stilstand en het haartje wordt slechts boven de haarfollikel uitgeschoven.

De telogene fase is de rustfase. Alleen zichtbaar groeiend haar kan behandeld worden: dat zijn de haren in de anagene fase. Loszittend, slapend en nog niet zichtbaar haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.
Voor een optimaal resultaat zullen er gemiddeld 5 à 8 behandelingen nodig zijn.

Het effect ziet u na ongeveer 2 à 4 weken, dan begint een deel van de behandelde haren los te laten en ontstaan er onbehaarde plekken. U ziet dan wat kale plekken. U weet dan dat de kuur bij u aanslaat en het zeker zin heeft om door te gaan.

Het is noodzakelijk 4 tot 6 weken voor de behandeling en tijdens de kuur niet te zonnen en/of zonnebanken. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen adviseren wij gebruik te maken van een zonnebrandcrème met beschermingsfactor hoger dan SPF 30.

Om te voorkomen dat uw huid zich na de behandeling gaat wapenen tegen bescherming van licht door heel veel pigment aan te maken (hyperpigmentatie), is het raadzaam een maand te wachten met zonnen of zonnebanken. Bedek daarom in de zomer of op wintersport de huid met kleding, of gebruik een beschermingsfactor hoger dan SPF 30 (sunblock) als blootstelling aan UV-licht van de behandelde plekken niet te vermijden is.
Voorts is het verstandig om gedurende twee weken voor tot een week na de behandeling geen gebruik te maken van zelfbruiners omdat hier een stof inzit die een reactie met licht aangaat.
De haarzakjes die effectief behandeld zijn kunnen nooit meer een haartje produceren.
U mag uitgaan van 80% tot 90% haarreductie. 100% glad worden is niet realistisch. Helaas zijn er onder onze huid haarzakjes die slapen of slechts licht dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen wakker worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, menopauze, gebruik van medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten).

Het betekent wel dat u jarenlang verlost kunt blijven van ongewenst lichaamshaar. Het kan gebeuren dat er wat beharing terugkeert, maar nooit meer van dezelfde dichtheid. In dat geval heeft u een enkel onderhoudsbeurtje nodig.

Behandeling is bij een donkere huid zeer zeker mogelijk. Bij een zeer donkere huid (zwarte huid) wordt eerst getest met een milde instelling op een onopvallende plaats op het lichaam, bijvoorbeeld onder de oksels. Als de huid er goed tegen blijkt te kunnen, kunnen we een tweede test doen met een hogere instelling. Het te testen lichaamsdeel wordt van tevoren geschoren.

Minstens 4 à 6 weken voor de behandeling niet epileren of harsen, want ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe zijn de haartjes nodig. Tijdens de behandeling ook niet meer epileren of harsen. Scheren mag wel. Op de dag van de behandeling of een dag voor de behandeling dient u het te behandelen gebied te scheren. U doet dit bij voorkeur met een wegwerpscheermesje. Gebruik geen scheermesjes of scheersystemen die het haartje eerst een stukje uit de huid trekken, omdat het haartje daarna terug zakt in de huid. Hierdoor kan het niet als geleiding dienen voor het licht om te worden onthaard.


De in acht te nemen zaken alvorens te starten met de behandeling op een rijtje:

• 4 weken voor en na de definitieve epilatie niet zonnen/zonnebanken of SPF 50 (sunblock) gebruiken om pigmentatiestoornissen te voorkomen

• bij afspraak de huid vrij te houden van maquillage, oliën en/of deodorant.

• 2 weken voor de opstart het gebruik van bruinversnellers of ‘bruinen zonder zon’ stop te zetten.

• 6 weken voor de 1ste laserbehandeling niet meer te epileren met pincet, hars, was of ontharingscrème. Het haar moet minimum een lengte hebben van 2 à 3 mm.

• personen met chronische herpes (enkel bij behandelingen van bovenlip of kin) dienen 1 week voor het opstarten een preventieve crème te gebruiken (vb: Zovirax).

LET OP!

 • GEEN PEELINGS (GOMMAGES) TOEPASSEN 2 TOT 3 DAGEN VOOR DE LASER BEHANDELING
 • GEEN ZONNEBANK 2 TOT 3 DAGEN VOOR EN NA DE LASER BEHANDELING