top of page

Info over lunchtimepeeling en microneedling

Lunchtime peeling:

De peeling behandeling is een eenvoudige en doeltreffende - doch delicate, techniek.

Hij veroorzaakt een gecontroleerde vernieuwing van de opperhuid alsook van de diepere huidlaag. Hierdoor ontstaat een verdikking van de huid, een regeneratie van de collageen- en elastinevezels, een melanineregulatie en een vasculaire stimulatie.

Met andere woorden door deze behandeling verbetert u niet alleen het uitzicht van de huid maar wordt ook de huidvernieuwing- en verjonging gestimuleerd.

Deze behandelingen zijn aangewezen bij acnehuiden, huidverslapping, mimische en andere rimpels, striemen, littekens, pigmentvlekken en alle huidimperfecties in het algemeen.

Reti Fusion® Vecti+ Therapy

Bij het creëren van de Reti Fusion® Vecti+ Therapy gebruikte ARKANA een innovatief concept van fusie van retinol met vitaminen en dragers. Het werd mogelijk dankzij de toepassing van moderne biotechnologische oplossingen – Vecticell® vectordragers. Hun nanogrootte en structuur is vergelijkbaar met de structuur van de huidcellen, die retinol en vitamine A, E en C naar diepere lagen in de opperhuid en dermis kunnen vervoeren. De fusie van een cel met een drager maakt het mogelijk om gedurende vele uren geleidelijk actieve stoffen rechtstreeks naar de cellen vrij te geven, waardoor de absorptie met 89% toeneemt. ARKANA biedt een intensieve dermoesthetische retibrasiebehandeling en een snelle verjongende behandeling. Voor de thuiszorg biedt het een innovatieve benadering van het gebruik van retinol in de vorm van een dagcrème en een gespecialiseerde, intense nachtcrème.

Microneedling:

Een intensieve behandeling die de huid gaat stimuleren zichzelf te herstellen. Deze zorgt voor de aanmaak van collageen, waardoor de huidtextuur na verloop van tijd dramatisch verbeterd, en eventuele littekens beter aanvoelen doordat het minder trekt. De microneedling behandeling geeft efficiënte resultaten.

Vanaf welke leeftijd wordt Microneedling geadviseerd?

Wij raden u aan om op jonge leeftijd (30 +)met te beginnen en de behandeling regelmatig te herhalen, dit is afhankelijk van het gewenste resultaat. Na een kuur van 5 behandelingen kunt u deze behandeling het beste elke 2 tot 3 maanden herhalen. 

Microneedling wordt afgeraden bij:

- Epilepsie

- Pacemaker

- Metalen implantaten

- Kanker

- Chronische of lokale infecties

- Allergie tegen bestanddelen van de werkstoffencocktails

Na de behandeling kan de huid er wat rood uitzien. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg.

Nazorg

  • De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van zonnebrandcrème met een hoge spf-factor.
  • Minimum 24u niet zonnebaden, geen sauna of zwemmen
  • 12u geen make-up aanbrengen
  • Geen andere peelings gebruiken
  • Gebruik ’s morgens en ‘s avonds een geschikte Arkana crème 
bottom of page