top of page

Info over Celluma ledtherapie en onze Facelite voor thuisgebruik

De Celluma is afkomstig uit Amerika, heeft meerdere prijzen gewonnen en is de koploper op het gebied van lichttherapie. Deze werd oorspronkelijk ontwikkeld door NASA voor astronauten die gewond of ziek zouden kunnen raken op lange termijn ruimtemissies. De dag van vandaag wordt low-level-light therapie gebruikt als een veilige en natuurlijke methode voor de behandeling van verschillende huid- en pijnklachten zoals acne, anti-ageïng en pijn.

Wat is lichttherapie?

De energie wordt gebruikt om de cellulaire prestaties te verbeteren. Fototherapie staat bekend om zijn helende en ontstekingsremmende eigenschappen en heeft een verscheidenheid aan toepassingen op veel medische gebieden. Onderzoek heeft aangetoond dat fototherapie: de bloedsomloop kan verhogen, weefselherstel kan versnellen, rimpels kan verminderen, ontstekingen kan verminderen, de teint en rimpels, textuur en helderheid kan verbeteren, spier- en gewrichtspijn, stijfheid, spasmen en artritis kan verminderen, bacteriën die acné veroorzaken en nog veel meer kan doden. Lichttherapie kan plaatselijk maar ook op het lichaam worden toegediend. De Celluma is ideaal voor het herstellen van de huid na een gezichtsbehandeling, lunchtimepeeling of microneedling behandeling.

Maar ook tussendoor kan deze heel goed ingezet worden.

Bestrijden van Acné:

Het blauwe LED licht werkt met een golflenge van 465NM in op de door acné geinfecteerde huid.

De antibacteriële en ontstekingsremmende werking gaan de actieve acné onder controle brengen.

De huid wordt hersteld in zijn natuurlijke conditie en ziet er opnieuw gezond uit !

Anti-aging:

Het rode LED licht werkt met een golflenge van 640 NM in op de verouderende huid.

De productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Pijnbestrijding:

Het Bijna-Infrarood licht dringt met een golflengte van 880NM door tot in de subcutane lagen van de huid en gaat pijn ingevolge chronische artritis, spierpijnen en stijfheid van gewrichten en spieren verlichten.

Het lichaam wordt aangesproken op een versneld natuurlijk herstel.

Wondgenezing:

Het rode LED licht werkt in op de huid (640NM) en gaat het herstelproces van de huid bevorderen voor het dichten en verbeteren van huidwonden zowel op de oppervlakkige huid als voor de behandeling van onderliggende bloed- uitstortingen (blauwe plekken)

Contra indicaties voor het gebruik van Celluma en Facelite

LED-therapie is klinisch bewezen veilig te zijn en heeft door de FDA “geen significante risicostatus” gekregen. Er zijn weinig contra-indicaties voor het gebruik van LED-therapie (Low Level Light Therapy) en de meeste klanten kunnen veilig genieten van de voordelen. Voor bepaalde contra-indicaties kunt u met een schriftelijke toestemming van uw specialist een behandeling krijgen.

Contra-indicaties:

LED-therapie mogen we niet gebruiken uit op iemand die:

 • een epileptische aandoening heeft, tenzij u toestemming hebt van de specialist.
 • “fotosensitief” is, tenzij u toestemming hebt van de specialist. Sommige aandoeningen en medicijnen kunnen lichtgevoeligheid veroorzaken. Fotosensitiviteit kan een bijwerking zijn van bepaalde kankerbehandelingen, zoals chemotherapie of radiotherapie.
 • lichtgevoelige medicijnen gebruikt zoals: Benzolperoxide, Salicylzuur, anti-schimmel medicatie, MTX, anti-depressiva, Sint Janskruid, Tetracycline, Roaccutane, bepaalde antibiotica of schildkliermedicatie. Vaak is het al voldoende 5 dagen deze medicatie te stoppen alvorens een behandeling te ondergaan.
 • kanker heeft of behandeld wordt tegen deze ziekte.
 • steroïde medicijnen gebruikt zoals Hydrocortisonen.
 • met bepaalde auto-immuun ziekten zoals Lupus Erythematose of Albinisme.
 • Zwangerschap of borstvoeding

Wat is Celluma ?

Celluma is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA en geniet alle Europese CE markeringen inzake pijnbestrijding en huidverzorging. Celluma lichtenergie versnelt het herstel en de aanvulling van aangetaste weefselcellen. 

Hoe het werkt

Op dezelfde manier als planten chlorofyl gebruiken om zonlicht om te zetten in plantenweefsel, kunnen lichtintensieve diodes (LED’s) met hoge intensiteit die specifieke, bewezen golflengten van licht gebruiken, een natuurlijk biostimulerend effect in menselijk weefsel veroorzaken.

Verbeteringen van de bloedsomloop bij fototherapie:

 • weefselherstel kan versnellen
 • acne bacteriën doden
 • ontstekingen kunnen verminderen
 • de huidskleur
 • textuur en helderheid
 • spier en gewrichtspijn
 • stijfheid
 • spasmen en artritis

Onderzoek wijst uit dat cellen lichtdeeltjes absorberen en hun energie omzetten in de vorm van energie die cellen gebruiken.

Zo eenvoudig mogelijk gezegd, wordt de verhoging van die energie dan gebruikt om de prestaties van die cellen te verbeteren.

Simpeler gezegd, de LED-lichtbron biedt gecompromitteerde cellen met extra energie, zodat de prestaties van de cellen worden verbeterd. Fibroblastcellen zullen bijvoorbeeld de collageen- en elastische productie in bindweefsel verhogen.

Waarom hebben wij gekozen voor de Celluma en facelite?

 • veilig, klinisch bewezen, FDA-goedgekeurd en medisch CE- gemarkeerd.
 • niet-toxisch, niet invasief en een betaalbaar alternatief voor medicijnen en agressieve middelen.
 • flexibel en voldoet nauw aan het behandelgebied voor optimale effectiviteit in tegenstelling tot andere LED-apparaten.
 • kan overal op het lichaam veilig worden gebruikt.
 • embedded NASA onderzochte technologie
bottom of page